25 септември 2009 ~ 0 Comments

Какво ни дават в повече асферичните меки контактни лещи?

Aspheric_Pics

Асферичността на лещите се определя от дизайна на самите контактни лещи.

Когато наблюдавате даден обект, Вие чувствате, че това не е достатъчно. Искате да сте в състояние да виждате перфектно всеки детайл. Асферичните контактни лещи предоставят възможността да се радвате на остро и ясно зрение при всяка една дейност и работа. Те значително подобряват чувствителността на контраста - Вие виждате обектите по-контрастно.

Предоставят увеличени зрителни полета, даже и при слабо осветена среда.

Прецизност на технологията – уникалният асферичен дизайн

За разлика от стандартните сферични контактни лещи, които насочват светлинния лъч към една обща повърхнина, асферичните лещи фокусират светлината към една главна фокусна точка. Благодарение на асферичния дизайн, Вие получавате по-прецизно и задоволително зрение.

Изобразяване на разликата в двата дизайна – сферичен и асферичен

СТАНДАРТНИ СФЕРИЧНИ ЛЕЩИ

standartni

При дизайна на стандартните сферични лещи, светлинните лъчи се насочват и събират в една повърхнина, вместо в единична фокусна точка.

АСФЕРИЧНИ ЛЕЩИ

as

Лещите с асферичен дизайн фокусират светлинните лъчи по-добре към една главна фокусна точка, като предоставят по-остра резолюция на изображението и увеличено зрително поле.

ЛЕСНИ ЗА НАПАСВАНЕ

Вие с удоволствие ще откриете, че асферичните лещи са толкова лесни за напасване, колкото и сферичните. Тяхната уникална геометрия позволява по-добро адаптиране на формата на лещите, което ги прави лесни за поставяне, сваляне и улеснява поддръжката им.

ПРЕДПОЧИТАНИ ОТ ПАЦИЕНТИТЕ

Клинични проучвания показват, че когато става въпрос за зрително качество, една голяма част от хората, които ползват контактни лещи предпочитат асферичните лещи пред тези които са носили досега – стандартните сферични лещи*.

Вашето зрение на близо и на далеч вече наистина е по-добро. Асферичните контактни лещи са изключително подходящи за разнообразен тип дейности – от използването на компютър, рисуване, скициране, детайлна работа до нощно шофиране.

Доказано подобрено зрение при пациенти с ниски нива на астигматизъм и в начална фаза на пресбиопия.

КАКВО ВИ ДАВАТ В ПОВЕЧЕ АСФЕРИЧНИТЕ ЛЕЩИ:

Предна асферична повърхност на лещата – за по-добро оптично и зрително качество.

Изчистени сферични изкривявания – кристално ясен образ.

По-добрият избор за корекция на ниски нива на астигматизъм и начален стадий на пресбиопия.

По-добра цена – особено в сравнение с торичните и мултифокалните лещи.

Повечето асферични лещи са много подходящи и за сухи очи, поради водното съдържание от 55%. Те Ви предоставят влажност и комфорт за по-дълго време.

! Трябва да добавим, че всеки производител на меки контактни лещи има свои разработки на асферичен дизайн. Разбира се, определени асферични лещи са по-предпочитани, поради доказаните качества на материала и дизайна. С асферичен дизайн могат да са лещите от всички категории – еднодневни, едномесечни включително и от силиконов хидрогел, торични, мултифокални, цветни.

Препоръчваме все пак да сте внимателни при избора на асферични лещи, за да не останете разочаровани. Избирайте асферични лещи от доказан производител, така ще бъдете сигурни в качеството на материала и добрия дизайн на лещите.

В Lenses.bg можете да намерите разнообразие от висококачествени асферични лещи: Biofinity, PureVision, Frequency Aspheric, UltraWave, Avaira, Biomedics, Expressions Colors и други.

Leave a Reply