06 август 2009 ~ 0 Comments

Капки за очи – част 2

Предложение за успешно премахване на протеинови наноси Options Multi.

Options_Multi_allМногофункционалният разтвор поддържа контактните лещи по-лесно от всякога.
Докато почиствате лещите, някои протеинови наноси се отстраняват, но това може също така да промени структурата на лещите и да ги направи некомфортни. Ето защо колкото по-дълго носите лещите преди да ги замените с други, толкова повече ще се нуждаят те от премахване на протеиновите наноси.
Примерно, ако вие ползвате еднодневни лещи не се нуждаете от почистващи разтвори, но ако ползвате лещи, които са с период на подмяна от 3, 6 или 12 месеца, вие задължително се нуждаете от разтвори, които премахват ефективно протеиновите наноси. Разтворите за премахване на протеините съдържат почистващи ензими и течност, премахваща протеините.

Възпалени и сухи очи. Използвайте задължително капки за очи, за да овлажнявате очите и лещите си.
Има много подходящи предложения от натуралната линия на Omisan.

OftyllaCamomilaНапример Oftylla Camomila с лайка
Чувствителни и алергични очи. Един малък процент от потребителите на контактни лещи имат очна алергия към химикалите в някои разтвори за лещи и капки за очи. Ако и вие сте сред тях, трябва задължително да ползвате натурални, щадящи окото продукти. На тези продукти обикновено има индикация, че те са за чувствителни очи и са без консерванти.
Можете да разгледате отново натуралните капки и разтвори в Lenses.bg.

Вижте също и Sodyal с хилуронова киселина и Натуралният разтвор Oftyll Monogreen

Капките за очи: Oftyll CalendulaOftyllSodyal

Продуктите: Почистващи, Овлажняващи, Изплакващи и Дезинфекциращи разтвори и капки за очи

Saline solution физиологичен серум. Той се служи за изплакването и съхраняването на контактните лещи. Също така можете да го използвате и с ензимни почистващи таблети или с почистващи/дезинфекциращи средства. Никога не използвайте физиологичен серум за почистване и дезинфекция.Sodyal_367x638 Ежедневния разтвор е за почистване на вашите контактни лещи. Слагате няколко капки в дланта на ръката си и внимателно разтърквате лещата за около 20 секунди от двете страни. Използвайте други продукти за изплакване и дезинфекциране.
Мултифункционалният разтвор служи за почистване, изплакване, дезинфекциране и съхраняване на контактните лещи. Почистете лещите като с ежедневния разтвор, след това ги изплакнете (колкото е необходимо) и ги дезинфекцирайте – всичко това с един единствен разтвор. Можете да изплакнете лещите два пъти, след това да ги поставите в чист контейнер със същия разтвор, за да ги почистите и дезинфекцирате. Когато сте готови да поставите лещите, изплакнете ги отново с разтвора. Когато използвате мултифункционален разтвор, не са ви необходими други продукти.

Многофункционален натурален разтвор

Oftyll MonoGreen

Oftyll

Вижте също и Cy Clean разтвор със

специална кошничка за по-добро почистване на лещите

CyClean

Разтворите с Hydrogen peroxide могат да помогнат на потребителите, които са чувствителни към консервантите в мултифункционалните разтвори.

Hydrogen peroxide физиологичен разтвор служи за почистване, дезинфекциране, изплакване и съхраняване на контактни лещи. С този разтвор, вие поставяте контактните лещи в кошничка пълна с разтвора и я завъртате докато лещите са вътре и по този начин ги изплаквате, почиствате и дезинфекцирате.
Някои контейнери за лещи за Hydrogen peroxide физиологичен разтвор имат неутрализатор (който превръща hydrogen peroxide във вода, така че да не ви щипе на очите). Но при други е необходимо да добавите неутрализиращи таблети.
Изплакнете лещите (с друг продукт) преди да ги ползвате.

Почистващи/Дезинфекциращи средства. Те почистват и дезинфекцират контактните лещи. В зависимост от разработката на разтвора, почистването се съпровожда с ultrasonic вълни или със subsonic възбуждане, докато дезинфекцирането се осъществява чрез мултифункционален разтвор или UV лъчи.
Инструкциите за използване на разтворите се различават малко. Основно, вие първо изплаквате лещите, като използвате директно физиологичен разтвор или мултифункционален разтвор. Някои марки разтвори препоръчват да търкате лещите, но при повечето това не е необходимо. След това, поставяте лещите в контейнера за лещи и го пълните със същия вид разтвор. Затваряте контейнера и така вие ще почистите и дезинфекцирате лещите.

Продуктите: За премахване на протеинови наноси, Капки за очи и Опции за чувствителни очи
Ензимното почистване отстранява протеините от контактните лещи, обикновено на седмична база. Използват се таблети с физиологичен разтвор (saline solution), мултифункционален разтвор или hydrogen peroxide разтвор. Преди да се използва ензимното почистване, трябва да почистите и изплакнете лещите като използвате други продукти. Напълнете контейнера с разтвора, след това сложете ензимната таблета във всяко от отделенията за лещи. Изчакайте докато се разтвори таблетката и сложете лещите вътре. Оставете ги за известно време, около 15 минути.
След това, дезинфекцирайте с друг продукт ако е необходимо.
Ежедневно премахване на протеините също отстранява протеините от лещите, но то е под формата на течност и можете да го използвате ежедневно, когато дезинфекцирате лещите с мултифункционален разтвор.
Преди да използвате средства за премахване на протеините, трябва да почистите и изплакнете лещите с други продукти. Напълнете добре и двете отделения на контейнера с мултифункционален разтвор, след това прибавете от ежедневния разтвор (течност) за

clean_drops

отстраняване на протеините към всяко отделение. Дезинфекцирайте контактните лещи, ако е необходимо.

Ако чувствате очите си сухи е необходимо да овлажнявате по-често контактните лещи с лубрикиращи капки.
Нашето предложение Clean Drops

Капките за контактни лещи и очи служат за лубрикиране на очите и овлажняване на контактните лещи. Трябва да сте сигурни, че избирате и ползвате марка, която е подходяща и пази не само за очите ви, но и контактните лещи. Капките за очи, които не са за контактни лещи могат временно да променят комфорта на лещите или да ги обезцветят.


http://lenses.bg/sodyal-hyaluronate-10ml

Leave a Reply