30 юли 2009 ~ 0 Comments

Цветните лещи – изключително популярни

eyelash_extensionsЯсно е, че цветните контактни лещи са добро решение за тези, които желаят промяна и не се страхуват да експериментират. За щастие, предлагат се в най-различни варианти – без диоптър, но също и с диоптър за хора с необходимост от зрителна корекция – за късогледство, далекогледство или астигматизъм.

Материалите, от които се изработват цветните лещи се променят и стават все по-добри. Има дишащи лещи, предлагащи изключително здраве и комфорт за очите. Режимът на носене също е различен – от еднодневни, едномесечни, тримесечни, шестмесечни и едногодишни. Тук е мястото да отбележим, че колкото една леща е с по-кратък период на носене, толкова тя е по-хигиенична и здравословна. Тенденциите в световен мащаб са към потребление на контактни лещи с по-кратък срок на носене. Лещите с по-дълъг период на носене, за или над 3 месеца, се произвеждат от по-стар като поколение материал т.н. ХЕММА, те не са толкова комфортни за очите.

Дизайнът на лещите също е от голямо значение. Асферичните лещи по принцип предоставят по-добро зрително качество. Добре е да се изберат лещи с водно съдържание от 55%.

Благодарение на новите материали, които са биосъвместими, очите по-лесно приемат лещите и се адаптират към тях. Разбира се, комфортът е различен при различните марки и производители на лещи.

Цветни лещи могат да се носят от хора, които искат да подчертаят цвета на очите си, тези, които искат напълно да го променят или като трети вариант – тези, които искат деликатно да попроменят цвета на очите си. Можете да увеличите даже цвета на окото без да променяте ириса, като само уплътнявате естествения вид на ириса. Лещите могат да са с трислойно оцветяване, при което се имитира даже и пръстена на ириса. Такива например са Frequency Expressions, които са и с асферичен дизайн.

И да не забравяме и тези, които могат да ползват богата цветна палитра и в същото време да коригират зрителен проблем.

Съвременните цветни лещи са изработени от специални полимери и не случайно са по-скъпи от останалите контактни лещи.

Най-предпочитани и разпространени са цветните лещи, които променят цвета изцяло, например от кафяви очи на сини. Това е мода! Хората вече не се притесняват, че са с цветни лещи и че те се виждат. Напротив, това привлича и се харесва. Възрастова граница също няма – не само млади хора ползват цветни лещи, много хора предпочитат даже да коригират зрителен проблем, но с красиви цветни лещи.

Нека поговорим и за т.н театрални лещи. Те са с дизайнерски фигурални щампи върху лещите. Можете да имате очи на вълк, коте или просто доларчета, зависи какво ви харесва. Ето вижте Crazy лещите.

Какво още обаче трябва да знаем за цветните контактни лещи? Въпреки че те се възприемат повече като моден аксесоар, това в никакъв случай не означава, че можете да ги разменяте с други хора. Това не трябва да се прави, тъй като възможността за пренасяне на зарази, микроби и бактерии е много голяма. Не се препоръчва пробването на едни и същи лещи, както се процедира в много от оптичните магазини. Това даже е забранено! Могат да се ползват за тази цел само еднократни пробни лещи.

Правилното почистване, съхранение и грижи за цветните контактни лещи също е от голямо значение. Ползвайте винаги неагресивни разтвори за контактни лещи, например натурални.

От вида на Oftyll Monogreen.

Разбира се, има и много други почистващи и съхраняващи разтвори за цветни контактни лещи.

Бъдете внимателни и се грижете за вашите цветни контактни лещи, така ще ги ползвате с радост.

Ленсес БГ

Leave a Reply